Οι ειδικοί Ενημερώνουν
 

ADRIANO ISOTON

Εφευρέτης EcoPalm

Στόχος της δημιουργίας του Συστήματος ECOPALM είναι η καταπολέμηση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού Rhynchophorus ferrugineus και της πεταλούδας Paysandisia archon, προκαλώντας την εξόντωση τους, κατά τρόπο αποτελεσματικό  αλλά και Οικολογικό, αποφεύγοντας έτσι την ρίψη φυτοφαρμάκων που τόσο πολύ έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια, με την ανεξέλεγκτη χρήση τους.

 

Τα μικροκύματα είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα πολύ υψηλής συχνότητας.Η κινητική ενέργεια που διαθέτουν τους επιτρέπει να διαπερνούν τα διάφορα στρώματα του κορμού με μεγάλη ταχύτητα, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα  κατά την πρόσκρουση με τα μόρια του νερού και με τα λιπίδια των παθογόνων οργανισμών που είναι συγκεντρωμένα στο εσωτερικό του φοίνικα. 

 

Κατά τον τρόπο αυτόν τα Μικροκύματα διαπερνώντας τα διάφορα στρώματα του κορμού σε οποιαδήποτε φάση του βιολογικού τους κύκλου συναντήσουν τα ανωτέρω έντομα ( αυγό, προνύμφη, νύμφη ή ακμαίο) τα εξολοθρεύουν συνολικά.

 

Η Εφαρμογή των μικροκυμάτων σαν θεραπευτική μέθοδος σε ζωντανούς φυτικούς οργανισμούς και συγκεκριμένα στα  Φοινικοειδή, μελετήθηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο από την  ECOPALM

 

Μεγάλη σημασία δόθηκε στις μετέπειτα επιπτώσεις της θεραπείας των μικροκυμάτων του φυτού σε βάθος χρόνου, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμιά απολύτως επιπλοκή στην φυσιολογική του ανάπτυξη.

 

Η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της ECOPALM  και των κέντρων  φυτοπροστασίας των περιφερειών του Λάτσιο και της Καμπάνιας σε συνδυασμό  με την συνεχή επίβλεψη του πανεπιστημίου της Νάπολης (τμήμα εντομολογίας), συντέλεσαν αποφασιστικά στα θεαματικά αποτελέσματα που μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. 

 

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική μέθοδος που να εγγυάται τα αποτελέσματα αυτά .

 
 

LUCA BERNABEI  

Διευθ. Σύμβουλος Bi Elle srl
 

Το πρωτότυπο ECOPALM Μελετήθηκε – Δοκιμάστηκε  και εξασφάλισε διεθνές δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για την καταπολέμηση του Rhynchophorus ferrugineus και της πεταλούδας Paysandisia archon σε συνεργασία με την εταιρία Bi Elle srl της Μόντενας της Β. Ιταλίας .

 

Η εταιρία Bi Elle srl ασχολείται αποκλειστικά τα τελευταία  20 χρόνια με την δημιουργία και την βιομηχανική παραγωγή εξοπλισμού με τεχνολογία  μικροκυμάτων.      

 

Η τεχνογνωσία των 20 χρόνων σε συνδυασμό με την μακρά και επίπονη  περίοδο αλλεπαλλήλων δοκιμών και πειραμάτων με τα πρωτότυπα ECOPALM της πρώτης γενιάς μας οδήγησαν στην δημιουργία ενός νέου ολοκληρωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού δεύτερης γενιάς με εξαιρετικά αποτελέσματα που αγγίζουν το 100% της αποτελεσματικότητας στην μάχη κατά των νεοεισαχθέντων εχθρών των φοινικοειδών.